مجله الکترونیکی ماهواره

Satellite Electronic Magazine

مجله الکترونیکی ماهواره

Satellite Electronic Magazine

?What's EDSL

یکی از دوستان به نام "حامد" درخواست ارائه اطلاعات پیرامون بحث اینترنت ماهواره ای رو داشت که مطلب زیر رو جهت ارائه به این دوستمون تنظیم کردم،امیدوارم قابل درک باشه،البته تلاش کردم که تا جای ممکن مطلب رو به زبان ساده و قابل فهم برای عموم نگارش کنم،به هر شکل امیدوارم مورد استفاده دوستان قرار بگیره.

اینترنت ماهواره ای یا EDSL چیست؟

حتما" تابحال برای شما پیش آمده که عمدا" و یا سهوا" پنجرهStatus  (وضعیت)Connection  خود را در هنگام برقراری ارتباط با اینترنت مشاهده کرده باشید،اگر کمی به جزئیات موجود در این پنجره دقت کنید،مشاهده خواهید کرد که در قسمت پایین این پنجره در داخل کادرActivity  دو آیتم جداگانه به نامهایSent  وReceived  در کنار یکدیگر قرار دارند که در زیر هر کدام از آنها اعدادی مبنی بر میزان ارسال و دریافت داده (Data) بر حسب بایت (Byte) نوشته شده است که بصورت مداوم در حال افزایش میباشند! همانطور که مطلع هستید در یک ارتباط اینترنتی همواره حجمی از داده ارسال (Send) و در مقابل حجمی از آن نیز دریافت (Receive) میگردد (حال آنکه حجم دیتای دریافتی همواره بیش از دیتای ارسالیست!) لذا با افزایش سرعت ارسال و دریافت داده میتوان به یک ارتباط اینترنتی پرسرعت دسترسی پیدا کرد که این امر مستلزم استفاده از یک پهنای باند (Bandwidth) گسترده میباشد،یعنی همان چیزی که امروزه بیشتر ISP ها (ارائه کننده گان سرویسهای اینترنتی) به دنبال آن هستند،در اینترنت ماهواره ای بسته به نوع سرویس جهت دریافت داده و یا ارسال/دریافت داده از پهنای باند وسیع ماهواره ها و تکنولوژی دی وی بیDigital Video Broadcasting  استفاده میشود و بدین ترتیب مقادیر داده ها با سرعت بسیار بالایی بین 400kbps الی 2mbps مبادله میگردند!

اینترنت ماهواره ای از لحاظ نوع سرویس به دو نوع  Onlineو Offline تقسیم میگردد که خود سرویسOnline  نیز به 2 نوع  One Way و  Two Wayتقسیم بندی میگردد،با در نظر داشتن این نکان در ادامه مطلب توضیحی مختصر درباره انواع متداول اینترنت ماهواره ای ارائه خواهد شد!

اینترنت ماهواره ایOnline  - نوع One Way یا یک طرفه:

در اینترنت ماهواره ای One Way یا یک طرفه بخش مربوط به Receive داده ها با استفاده از Satellite صورت میپذیرد و در نتیجه کاربر قادر خواهد بود که بدون نیاز به اشغال نمودن خط تلفن و با سرعت بسیار بالایی داده ها را با کمک تکنولوژیDVB  و از طریق خطوط یکطرفه دریافت کند،با این وجود شما همچنان نیازمند به استفاده از خطوط تلفن،ADSL  و یا Wireless خواهید بود،چراکه بخش مربوط به Send کردن داده ها همچنان پای بر جاست و میبایست از طریق یکی از این 3 راه صورت بپذیرد و این مسئله یکی از عمده ضعفهای اینترنت ماهواره ای One Way یا یک طرفه بشمار میرود!

شایان ذکر است جدای از بحث نیاز به خطوط تلفن جهت ارسال داده ها،برای استفاده از این سرویس،نخست شما میبایست یک Account (اعتبار) از یکی از ارائه کنندگان سرویس اینترنت ماهواره ای – EDSL نظیر OpenSky,SkyDSL و... خریداری نمائید که بدین منظور میتوانید از دو طریق وارد عمل شوید،راه اول این هست که خودتون مستقیما" با شرکتهای اصلی وارد معامله شده و اقدام به خرید اکانت کنید که در اینصورت جدای از بحث قیمت گزاف اکانتها (به تومان!) و مقرون به صرفه نبودن آن،نیاز به تهیه یک کارت اعتباری معتبر (Visa,MasterCardو...) و انتقال وجه از طریق آن خواهید داشت که متاسفانه این امکان در ایران میسر نیست،راه دوم هم این هست که از طریق شرکتهای داخلی که حکم واسطه بین کمپانی مادر و کاربر رو دارند وارد عمل بشید که در اینصورت هزینه خدمات تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت.

یادآور میشوم اصول کار در این روش بر مبنای استفاده ازIP  جعلی به کمک سرویسهای VPN  یاVirtual Private Network  و دور زدن ISP صورت میپذیرد که بدلیل گسترده بودن بحث از پرداختن به جزئیات آن صرف نظر میکنیم،خاطر نشان میکنم در حال حال حاضر اینترنت ماهواره ای یک طرفه در کنار آنچه به عنوان اینترنت آفلاین! در بین کاربران کارتهای رسیور (DVB Cards) شهرت پیدا کرده است،یکی از متداولترین انواع اینترنت ماهواره ای در ایران بشمار میرود!

اینترنت ماهواره ای آنلاین - نوع Two Way یا دو طرفه:

در اینترنت ماهواره ای Two Way یا دوطرفه،برخلافه اینترنت ماهواره ای یک طرفه کاربر نیازی به استفاده از خطوط تلفن/Wireless/ADSLجهت ارسال دیتا نخواهد داشت،چراکه هر دو بخش مربوط به Send و Receiveداده ها از طریق Satellite  صورت میپذیرد،اما نکته مهم اینجاست که برای استفاده از این نوع اینترنت ماهواره ای،شما نیاز به تهیه تجهیزات ماهواره ای حرفه ای و البته گران قیمت از قبیل LNB و دیش Offset و... و مهمتر از همه کسب مجوز رسمی از مراجع قانونی خواهید داشت چراکه این نوع اینترنت براحتی قابل ردیابیست و در صورت استفاده غیرقانونی از آن بسرعت تحت پیگرد  قرار خواهید گرفت،لذا با توجه به محدودیتهای قانونی موجود و هزینه سنگین خرید و راه اندازی تجهیزات مربوطه،استفاده از اینترنت ماهواره ای Two Way در بین کاربران خانگی چندان متداول نمیباشد و بیشتر دستگاههای دولتی من جمله بانکها و... به استفاده از این نوع اینترنت ماهواره ای روی می آورند!

اینترنت یا دانلود Offline :

اتلاق واژه اینترنت آفلاین به این سرویس در واقع یک غلط عامیانه است که به مرور در بین اهالی ماهواره و به خصوص کاربران کارتهای DVB رواج پیدا کرده است!

حقیقت امر آنست که برخلاف تصور عموم در این سرویس کاربر هیچگونه نیازی به برقراری ارتباط با شبکه جهانی اینترنت از طریق خطوط تلفن،ADSL،Wirless و... نخواهد داشت و تنها در اختیار داشتن یک عدد کارت DVB (که دارای کد شناسایی 6 بایتیMac Address  و قابلیت شبیه سازی Network Adaptor باشد) بعلاوه نرم افزارهای ویژه دانلود آفلاین نظیر SkyNet و در نهایت دو فایل به نامهایRegix  و Rules برای استفاده از آنچه به عنوان سرویس اینترنت آفلاین! در ایران رواج پیدا کرده است کفایت میکند!

اصول کار در این سرویس بر مبنای استفاده (یا به عبارت صحیح تر سوء استفاده!) از Mac Address کاربرانی که از سرویسهای اینترنت Online استفاده میکنند بعلاوه IP Address سایتهای گوناگون میباشد،به این ترتیب که با در اختیار داشتن Mac Address کاربران آنلاین،به موازات اینکه آنها اقدام به دانلود فایلی از محیط شبکه جهانی اینترنت کنند شما نیز قادر خواهید بود که بکمک نرم افزارهای ویژه دانلود آفلاین بصورت همزمان و بدون هیچگونه کم و کاستی مشابه آن فایل را دانلود کنید،در مورد سایتها نیز نحوه عملکرد به همین شکل است،بدین ترتیب که به موازات اینکه که کاربری فایلی را از محیط سایتی که شما IP Address آن را در اختیار دارید دانلود کند،نرم افزار این امکان را به شما میدهد که فایل مربوطه را همزمان بر روی هارد دیسک کامپیوتر خودتون دانلود کنید!

شایان ذکر است نرم افزارهایی نظیر SkyNet این امکان را به کاربران خود میدهند که با تعیین پسوند و حدود حجم فایلها،بسیار ساده تر و سریع تر به فایل موردنظر خود دسترسی پیدا کنند.از سویی،امروزه بسیاری از سایتهای داخلی نیز با جمع آوری مبالغی از کاربران خود،اقدام به راه اندازی سرور اختصاصی دانلود آفلاین کرده اند و این امکان رو به کاربران میدهند که با ارائه لینک،در زمان مقرر شده از سوی سرور،همزمان اقدام به دانلود فایل مورد نظرشان بکنند.

 

نویسنده  و گردآورنده : نیما – ک.ش.ح

Written & Collected by Nima - KSHH

===========================================

CAUTION : All rights reserved by SEM professional weblog !

توجه : کلیه حقوق این مطلب متعلق به وبلاگ حرفه ای " مجله الکترونیکی ماهواره " میباشد !

===========================================

Copyright © 2008 Satellite Electronic Magazine

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد